Diputació de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L'OAGRTL redueix la tarifa que cobra als ajuntaments per la gestió de les seves taxes i preus públics

Notícies Preguntes Freqüents Queixes i Suggeriments Les nostres Oficines

L'OAGRTL redueix la tarifa que cobra als ajuntaments per la gestió de les seves taxes i preus públics

La nova tarifa s'aplicarà a partir del 2010 i passarà de l'actual, que se situa entre el 4% i el 4,75%, al 3,5%. Aquest canvi afectarà més de 70 municipis que hauran de pagar menys diners per la gestió de les seves taxes i preus públics.

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar el dia 15 d'octubre la modificació de la taxa de cobrança o tarifa que l'Organisme cobra als ajuntaments per la prestació del servei de recaptació en els tributs que els municipis deleguen a l'entitat.

 

Amb la modificació de l'article 6è de l'Ordenança pel servei de recaptació, la nova tarifa que cobrarà l'OAGRTL a partir del 2010 als municipis, passarà a ser del 3,5% per les taxes i preus públics, enlloc de l'actual que se situa entre el 4% i el  4,75%.

 

Aquest canvi afectarà més de 70 municipis delegants que hauran de pagar menys diners a l'OAGRTL pel mateix servei, és a dir, per la gestió de les seves taxes i preus públics.

 

Cal recordar que aquesta és la segona modificació de la tarifa que en un breu espai de temps s'aprova. En concret, a principis de l'any  2009 ja va entrar en vigor una nova tarifa que va suposar una reducció de la mateixa.

 

En aquella ocasió, si es compara amb les tarifes anteriors fixades l'any 2006, la baixada es va situar entre un quart de punt i mig punt en tota la recaptació voluntària dels tributs, el que ha vingut a significar un menor cost en el pagament de la comissió que abonen els ajuntaments. Aquest canvi ha significat que els ajuntaments han vist abaratida la tarifa entre un mínim del 5% i un màxim del 12% del pagament per la gestió a l'OAGRTL, amb el corresponent estalvi de costos pels municipis.

 

Lleida, 20 d'octubre de 2010

Accions del document

OAGRTL: Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida
Rambla Ferran 18, 25007 Lleida Tel. 973 230 401