Diputació de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Una seixantena de municipis s’assessoren sobre la nova regularització cadastral a la Diputació de Lleida

Notícies Preguntes Freqüents Queixes i Suggeriments Les nostres Oficines

Una seixantena de municipis s’assessoren sobre la nova regularització cadastral a la Diputació de Lleida

La Diputació juntament amb la Gerència Territorial del Cadastre de Lleida informen els consistoris sobre els efectes tributaris que aquesta regularització tindrà pels ajuntaments i ciutadans.

La Diputació de Lleida, a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), juntament amb la Gerència Territorial del Cadastre de Lleida, ha organitzat aquest dijous una jornada sobre el procediment de regularització cadastral que 62 municipis lleidatans hauran d’iniciar el proper mes de febrer.

 

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha estat l’encarregat de presentar la jornada, on diferents experts i responsables de l’OAGRTL i del Cadastre de Lleida han explicat en què consisteix aquest procediment i quines repercussions cadastrals i tributàries pot tenir als municipis.

 

En la seva intervenció, Latorre ha indicat que es tracta d’un procediment que va iniciar la Direcció General del Cadastre l’any 2014 a tots els municipis de l’Estat espanyol amb l’objectiu de regular i ordenar el cadastre.

 

Amb aquesta regularització, els ciutadans posaran al dia tota la relació de béns, la qual cosa suposarà un increment de valors cadastrals i un increment de la recaptació en concepte d’IBI per part dels ens locals, tal com ha explicat el director de l’OAGRTL, Xavier Monné. “És un tema de justícia tributària a partir de la qual l’alcalde pot fer una política fiscal més justa i adequada”, ha puntualitzat.

 

Aquest procediment de regularització cadastral inclou tant les unitats urbanes com rústiques i té afectacions tributàries en l’impost sobre béns immobles de naturalesa urbana i també rústica.

 

El procediment de regularització s’inicia a 62 municipis al febrer i els primers resultats es podrien obtenir al maig. Monné ha indicat que entre 2014 i 2016 es preveu que un centenar de municipis lleidatans facin aquesta regularització cadastral a petició de la Direcció General del Cadastre.

 

La Diputació de Lleida repetirà aquestes jornades d’assessorament si més endavant s’inicia un altre procés de regularització cadastral amb nous ajuntaments.

 

Lleida, 14 de gener de 2016

Accions del document

OAGRTL: Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació de Lleida
Rambla Ferran 18, 25007 Lleida Tel. 973 230 401